Marknadsföring behöver inte kosta skjortan, om man gör det på rätt sätt! Det gäller att hitta kostnadseffektiva sätt att marknadsföra sig på.

1. Skapa en kundrelation med befintliga kunder
Genom att skapa en bra relation med kunder du redan har, kan du använda de som referenser eller få förslag på personer de tycker kan behöva din tjänst. Genom att skapa en god relation, kan du eventuellt skapa en större kundkrets.

2. Word of mouth
Man ska aldrig underskatta makten av word of mouth! Word of mouth är när människor sprider information om något, i det här fallet dig och din tjänst. Om du lämnar ett gott intryck, kan de vara goda ord de sprider till sina vänner som kan leda till nya kunder.

3. Visitkort
Om du skapar visitkort med SmartRut loggan, kan det skapa en professionell bild av det du erbjuder. Dela ut dem till kunder du har och lämna gärna ett extra som de kan ge till bekanta. Visitkort är ett gammalt sätt att marknadsföra sig, men det har fortfarande en effekt. Det behöver inte kosta mycket, kolla på olika hemsidor som erbjuder det. Lägg gärna till en länk till din Facebook, blogg eller vår sida, så de får informationen de behöver.

4. Sociala medier
”De som inte finns på sociala medier, finns inte alls!” Det borde man alltid ha i åtanke när man ska marknadsföra sig. Det gäller att lägga tid på att marknadsföra sig på exempelvis Facebook, LinkedIn, Instagram osv. Det kan vara bra att skapa en sida på Facebook som uppdaterar kunder om vad du gör och vad du erbjuder.

5. Grannar/Care
Vi brukar alltid tipsa om två hemsidor där man kan hitta potentiella kunder och se vilka priser som finns ute på marknaden. Skapa en profil på dessa sidor och marknadsför vad du erbjuder. Referera gärna till SmartRut för att skapa en professionell bild och informera att du arbetar på rätt sätt!

6. Skapa en hemsida/blogg
Du kanske kan skapa en hemsida/blogg med vad du gör om dagarna, vad som har hänt när du har arbetat eller annat. Tänk på att inte ge ut känslig information eller säga något som kunderna kan ta på fel sätt. Visa den positiva sidan av att arbeta som du gör och hur nöjd du är. Dela ut din blogg på olika sidor, så kan det leda till nya kunder.

7. Varför dig?
Glöm inte bort att visa varför de ska anställa dig och inte någon annan. Betona att du arbetar genom SmartRut, att du har en attraktiv pris och att du är försäkrad, så kan de känna sig tryggare! Känn dig fri och marknadsför dig smart, visa att du är med i SmartRut!